Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Plan başkaca yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması gereken toplanma noktaları kabil dış unsurları da belirtmelidir.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları haysiyetiyle yeğleme edilmektedir. Münteşir malzemeler beyninde, dik atmosfer koşullarına ve elementlere uzun süre verilen kalmaya dayanacak şekilde fiillenmiş çelik ve çıpa bulunur.

Yangın en korkulu riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, insanoğlu boşaltma akışı ve yangının dağıldığı alanların arama şeşnda tutulması yaşamsal önem taşımaktadır.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile müntesip her detaya bileğindiğimiz hatmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi ilişkisına tıklayarak erişebilirsiniz.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik amerikan bar kilit sistemidir. Bu tip sayesinde kapı hiçbir bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlamlanabilir.

Dolgular ile kapı yararsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolayca açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; mevki adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında gerçek olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari yapısı başta yapmak üzere kullanma amacına ve kullanan şahıs skorsına göre tasarlanan kapıdır. Aynı anda birkötü insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, yüce binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu kırmızıışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabilinden binalarda yeğleme edilmektedir.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Montaj: Yangın bapsı, doğruca şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, Yangın Kapısı mahir bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarısının vasıtasız bina dışına açılması gerekir.

Başkaca, sertifikalı yangın kapısı fiyatları değişikdır. Bununla birlikte işlem adımları çoğunlukla şunları karınerir:

Bu cümle ekseriya acil bir durumda hızla açılabilen mazi çekilebilir yahut pasta merdivenden oluşur. Merdiven umumiyetle bir pasta mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolaylıkla uzatılıp anlayışsız çekilebilmesini sağlar.

Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşu denli strüktürda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Report this wiki page